"De nieuwe wereldorde, ben je er klaar voor?"

Wie wordt de koploper van de industriële revolutie? Hoe zal de Volksrepubliek China in 2049 haar honderdste verjaardag vieren? Wat zijn de gevolgen van de ontregelende politiek van Poetin en van Trumps protectionisme? Hoe echoot de financiële crisis na? Wat kunnen we na de Brexit verwachten en wat zit er achter het opkomend nationalisme in Europa? 

Belangrijker nog…. Wat betekenen al deze ontwikkelingen voor de westerse wereldorde met zijn vrijemarkteconomie, internationale recht, internationale instituties, zijn democratie, mensenrechten en burgerlijke vrijheden? Gaan deze definitief op de schop of is het tij nog te keren?

Tijdens deze meerdaagse onderzoeken we dit vraagstuk, wellicht het belangrijkste vraagstuk van onze tijd. Daarbij worden we begeleid door de oprichter van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies en de directeur Politieke Zaken van dit onafhankelijke kennisinstituut.

Doelstelling

Als lid van het management of adviseur van het bedrijfsleven dien je rekening te houden met de snel veranderende wereld om je heen. Deze training bereidt je voor op de overgangsfase van een oude, vertrouwde internationale orde naar een deels onzekere toekomst.

De snelle opkomst van China als wereldmacht illustreert die overgang. Niet langer democratie, vrije markt, internationaal recht en internationale instellingen zullen dominant zijn in de nieuwe orde, maar autoritaire regimes, handelsconflicten, een gebrek aan vrijheid en ontbrekend respect voor mensenrechten.

Na een analyse van de oorzaken van de teloorgang van de bestaande internationale orde volgt een beschrijving van de snelle economische, militaire en politieke opkomst van China. We sluiten af met een beschouwing van de gevolgen hiervan, de mogelijke scenario's en de contouren van een nieuwe wereldorde. De training zal prikkelen en tot nadenken stemmen.

De trainers

Rob de Wijk en Han ten Broeke zijn onze trainers. Han staat bekend als een innemende afgevaardigde, met diplomatieke gaven en uit zijn columns en media-optredens kennen we Rob als een realist. Iemand die de wereld niet aanschouwt door een roze bril, maar kijkt naar de macht en de verschuivingen daarin.

Rob de Wijk is hoogleraar internationale betrekkingen aan de Universiteit Leiden, en oprichter van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS). Hij houdt zich bezig met geopolitiek en internationale veiligheid. Hij publiceerde talloze boeken, waaronder De Nieuwe Wereldorde: hoe China sluipenderwijs de macht overneemt (2019). Voorts is hij een veelgevraagd commentator voor radio en tv, columnist voor Trouw en presentator op BNR-radio.

Han ten Broeke is een uit Twente afkomstige liberaal, die al jong lid van de VVD werd en voor die partij bijna twaalf jaar Tweede Kamerlid was. In die periode was hij onder meer woordvoerder buitenlandse zaken en defensie. Sinds 1 januari 2019 is hij directeur Politieke Zaken bij het HCSS.
 

Reis en locatie

Dit jaar is Dubrovnik de bestemming, één van de mooiste steden aan de Adriatische kust. Rondom de training gaan we deze “Parel van de Middellandse Zee” culinair en cultureel ontdekken. We verblijven in het Hilton Imperial Dubrovnik in het centrum van de stad op loopafstand van alle bezienswaardigheden en het strand en een half uurtje rijden vanaf de luchthaven.

We vliegen vanaf Schiphol, heen met Croatia Airlines op woensdag 1 april van 11.20 tot 15.40 met Croatia Airlines en terug op zondag 5 april van 10.00 tot 12.35 met Easyjet.
 

Vanwaar deze training?

Farijs Management & Advies BV is een netwerkorganisatie met onder meer als doelstelling om een brug te slaan tussen de praktijk uit het bedrijfsleven aan de ene kant en de theorie van universiteiten en hogescholen aan de andere kant. Vandaar dat we relaties uit beide werelden jaarlijks rondom een steeds wisselend thema de gelegenheid bieden om kennis en ervaringen te delen.


Prijs en inschrijving

De prijs van deze training is vastgesteld op € 2.795. Dat is inclusief alle reis- en verblijfkosten vermeld in het bijgevoegde programma en exclusief BTW. Inschrijven kan door middel van een mail aan info@farijs.nl of onderstaand formulier.

De training is goed voor 20 PE-uren, de jaarlijkse studieverplichting van o.a. registeraccountants en -controllers.

Inschrijven

Persoonsgegevens

Factuuradres

Ik ga akkoord met de voorwaarden

Na inschrijving ontvangt u uw factuur.

Deze dient uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de training voldaan te zijn.

imageedit_5_7782512750.png

KvK: 11044992 7 BTW: NL8109.84.660.B01

Achterstraat 44a, 4153 AR, Beesd, Nederland

+31(0)655 717 678

imageedit_5_7782512750.png

Contactformulier

© 2019 ictien.com