top of page
who-owns-who-the-question-of-ownership-of-aI-over-its-creations.jpg
PE ROND.png

"AI, Onbegrensd potentieel of doodeng?"

Marrakech, 10 t/m 14 april 2024

Klik hier voor de flyer

Uit bovenstaande actuele krantenkoppen blijkt dat er druk wordt gespeculeerd over AI en wat er allemaal gaat veranderen wanneer ‘de computer’ de taken van de mens verder gaat overnemen. Maar wat is AI eigenlijk, waar staan we en waar gaan we naartoe? Hoe zorgen we er voor dat AI bijdraagt aan de mensheid? Is singulariteit een issue? Wie wint deze wedloop? Eric Postma en Bas Bosma zullen deze vragen, en meer, beantwoorden tijdens onze jaarlijkse meerdaagse training.

De kansen van AI zijn dagelijks te zien en over de bedreigingen wordt uitgebreid gespeculeerd. De wereldwijde competitie zorgt ervoor dat de ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen. Er zullen steeds meer professionele tools op de markt komen die een enorme impact zullen hebben op allerlei beroepen, terwijl onwetendheid en speculaties over doemscenario’s zorgen voor angst..

 

AI-systemen zullen geperfectioneerd worden en toegespitst op allerlei domeinen. Maar we hebben te accepteren dat AI al onderdeel is en blijft van onze maatschappij. We zullen ook nadelige effecten ondervinden, dat is altijd bij een nieuwe technologie. Ook de wetgever zal zich gaan roeren. Het is van belang een gebalanceerd beeld te krijgen van alle positieve en negatieve effecten van AI.

Doelstelling

In deze training leer je wat AI is en, ook belangrijk, wat het niet is. Je leert ermee te spelen. De training gaat van techniek tot ethiek, is interactief en biedt ruimte voor vragen en discussie. Er zullen praktijkvoorbeelden en casestudies worden gebruikt om de concepten en principes van AI duidelijk te maken.

Na afloop van de training heb je als deelnemer een breder begrip van AI en de bijbehorende ethische vraagstukken. Daardoor zijn ze beter uitgerust om AI op een verantwoorde en ethische manier toe te passen.

eric-postma-700x398_edited_edited_edited
dr_edited.jpg

De trainerS 

Prof.dr. Eric Postma en dr. Bas Bosma zijn onze trainers.

Eric is hoogleraar Artificial Intelligence aan de Universiteit Tilburg. Hij is al zijn hele leven geïnteresseerd in waarneming en patroonherkenning. Via zijn studie psychologie is hij cognitie wetenschappen gaan studeren en uiteindelijk gepromoveerd in AI. Sindsdien houdt hij zich enkel met AI bezig en heeft hij een scherpe en nuchtere kijk op het speelveld ontwikkeld.

 

Bas is jarenlang in het bedrijfsleven actief geweest en heeft in 2016 d overstap gemaakt naar het onderwijs. Sinds 2021 is hij als Associate Professor/Dean verbonden aan School of Business van de Vrije Universiteit Amsterdam en vormt hij de verbindende schakel tussen professionals uit het bedrijfsleven en het onderwijs.

imageedit_5_7782512750.png
bottom of page