top of page

"Never waste a good crises!"

Hoe kom je beter uit deze verandering van tijdperk?

València, 8 t/m 12 november 2023

Klik hier voor de flyer

shutterstock_519464068.jpeg
PE ROND.png

We leven in een verandering van tijdperk. Op heel veel terreinen vinden snelle en fundamentele veranderingen plaats, van energie tot mobiliteit, van landbouw tot industrie, van zorg tot onderwijs en van pensioen tot arbeidsmarkt. Dat alles is onderdeel van een omwenteling in de samenleving en economie, die wellicht vergelijkbaar is met de industriële revolutie in de tweede helft van de 19de eeuw. Nu zitten we in de digitale en duurzame revolutie, met alle gevolgen van dien.

Grote omwentelingen gaan altijd gepaard met crises en chaos. Het oude functioneert niet meer

en het nieuwe moet nog ontkiemen. In deze tussen-in-tijd bevinden we ons in een polycrisis, een

stapeling van samenhangende crises: de Oekraïne crisis, energiecrisis, klimaatcrisis, landbouw-

crisis, asielcrisis, wooncrisis, arbeidsmarktcrisis, zorgcrisis en vertrouwenscrisis. Dat leidt tot som-

berheid alom, maar er zit ook een positieve kant aan. Het noopt ons om echt te veranderen, en

een nieuwe samenleving en economie op te bouwen die toekomstbestendig is.

 

De nieuwe tijd heeft grote gevolgen voor de overheid en voor bedrijven. Organisaties moeten wendbaar en veerkrachtig worden om de volgende crises te kunnen overleven. Maar wat is eigenlijk wendbaar en veerkrachtig en hoe kun je dat worden? Dat vraagt om een ander type organisatie, maar ook om een cultuuromslag en een andere dagelijkse praktijk. Het vergt een transitie binnen de organisatie, om te gaan denken en werken vanuit een visie en lange-termijn strategie. Wie niet op tijd doorpakt zal de volgende storm niet overleven, het zijn niet de grootste organisaties die overleven, ook niet de slimste, maar de meest wendbare en veerkrachtige.

 

Een wendbare organisatie vraagt om een ander soort leiderschap, verbindend, authentiek en transformatief. Staan voor wat je zegt en denkt, in verbinding staan met anderen en met jouzelf, en gericht op daadwerkelijk veranderen. Dat vraagt ook een transitie in onszelf.

Een reis naar binnen, een persoonlijke zoektocht, op zoek naar jouw werkelijke drijfveren en jouw innerlijk kompas. Je diepere angsten overwinnen zodat je los kan komen van het vertrouwde en het nieuwe, onbekende, durft te omarmen.

Doelstelling

De wereld, Europa en Nederland bevinden zich in een overgangsperiode, vol chaos en onzekerheid. Deze training leert je omgaan met onzekerheid en de chaos te omarmen. Je leert te navigeren in de mist en te vertrouwen op je innerlijk kompas.

Deze training leert je transities te herkennen en het verloop in te kunnen schatten, als ook hoe je ze kunt beïnvloeden en toe kunt passen in de praktijk van je eigen bedrijf of omgeving en uiteindelijk op jouzelf als professional maar ook als mens. Je leert ook hoe je een leidende rol kunt gaan spelen in transities en hoe je jezelf kunt losmaken van de ‘illusie van machteloosheid’.

Na afloop van deze training weet je meer over de transities in de samenleving en economie, wat dat betekent voor jouw organisatie en wat dat betekent voor jou als professional en hoe je daar als mens mee kunt leren omgaan.

 

Emmely Lefèvre_edited.jpg

De trainerS 

Prof.dr.ir. Jan Rotmans en Emmely Lefèvre zijn onze toptrainers.

Jan is Hoogleraar Transitiekunde en Duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is een pionier en visionair met een wereldwijde reputatie, heeft meer dan driehonderd publicaties op zijn naam, waaronder de bestsellers “In het Oog van de Orkaan”, “Verandering van Tijdperk”, “Omwenteling” en “Omarm de chaos”, en adviseert internationale organisaties, bedrijven en regeringen.

 

Emmely is transitie-strateeg, waar(de)maker, innovator en eigenaar van Ditis’Em, Projectmanagement en sociale innovatie. Emmely is pur sang verbinder en heeft veel ervaring in het begeleiden van groepen en individuen met hun persoonlijke transitie. Samen met Jan vormt zij een perfect duo en verzorgen zij trainingen op het gebied van transformatief leiderschap.

Reis en locatie

De training vindt plaats in València, de fietshoofdstad van Spanje aan de Costa del Azahar. Het gezellige historische centrum, de vele leuke restaurantjes, de uitgestrekte stranden en unieke bezienswaardigheden als 'Turia Park' en 'Ciudad de les Arts' zorgen ervoor dat we ook cultureel en culinair aan onze trekken zullen komen.

 

We verblijven in Hospes Palau de la Mar op loopafstand van het centrum van de stad en van alle bezienswaardigheden en we vliegen vanaf Rotterdam met Transavia. Heen op woensdag 8 november van 14:40 tot 16:55 en terug op zondag 12 november van 10:00 tot 12:25.

Prijs en inschrijving

De prijs van deze training is vastgesteld op € 2.895. Dat is inclusief alle reis- en verblijfkosten vermeld in het bijgevoegde programma en exclusief BTW. Inschrijven kan door middel van een mail aan info@farijs.nl.

De training is goed voor 20 PE-uren, de jaarlijkse studieverplichting van o.a. accountants en registercontrollers. Accountants voldoen met deze training aan de NBA-verplichting  om in 2023 acht PE-uren aan het onderwerp 'duurzaamheid' te besteden.

Inschrijven kan via onderstaand formulier of door middel van een mail aan info@farijs.nl.

 

Programma

Dag 1: woensdag, 8 november 2023                                 

 • Vliegreis vanaf Eindhoven naar València met Transavia 

 • Ontvangst op de luchthaven.

 • Transfer naar València inclusief kennismakingsactiviteit.

 • Check in ‘Hotel Puerto Serranos’ 

 • Diner in ‘NAS VLC’                                                                                            

Dag 2: donderdag, 9 november 2023

 • Ontbijt in het hotel

 • Deel 1; De wereld in transitie: wat gebeurt er om ons heen, hoe kunnen we dat duiden en wat betekend dat voor de toekomst?

 • Lunch in de buurt van het hotel.

 • Deel 2; Wat betekent dat voor de samenleving en de economie en hoe gaan we daarmee om?

 • Kennismaking met de stad en diner bij 'Alma del Temple'.

 

Dag 3: vrijdag, 10 november 2023

 • Ontbijt in het hotel 

 • Deel 3; De gevolgen voor bedrijven en organisaties! Hoe kunnen die wendbaar en veerkrachtig worden?

 • Lunch in bij Alqueria del Pou 

 • Deel 4; Waar krijg ik als professional mee te maken? Hoe krijg ik een organisatie in beweging? 

 • Diner in ‘Sagardi’ 

 

Dag 4: zaterdag, 11 november 2023

 • Ontbijt in het hotel

 • Deel 5; Wat betekent de verandering van tijdperk voor mij als mens en hoe kom ik verder met mijn persoonlijke transitie ?

 • Lunch aan het strand

 • Middag ter vrije besteding

 • Diner in ‘La Diva’

 

Dag 5: zondag, 12 november 2023

 • Ontbijt in het hotel en check out

 • Transfer per touringcar naar de luchthaven

 • Vlucht naar Eindhoven met Transavia

Direct inschrijven

Inschrijven

Persoonsgegevens

Factuuradres

PE ROND.png

Ik ga akkoord met de voorwaarden

Na inschrijving ontvangt u uw factuur.

Deze dient uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de training voldaan te zijn.

Your content has been submitted

An error occurred. Try again later

imageedit_5_7782512750.png
bottom of page