top of page

Training Verbindende Communicatie

13 mei & 3 juni      

verbindende communicatie2.jpg
PE ROND.png

Communicatie is onder meer bedoeld om elkaar te begrijpen. In de praktijk blijkt dat niet eenvoudig en staat in vrijwel elke organisatie de onderlinge communicatie op de lijst met verbeterpunten.

‘Waarom doe je dat’, ‘je begrijpt het niet’, ‘doe eens normaal’, zomaar wat uitspraken of gedachten die we expliciet, of juist onbewust, kenbaar maken aan onze gesprekspartner(s). Zelden gaan we uit van de behoeften van onszelf en de ander. Hierdoor ontnemen we ons de mogelijkheid om werkelijk met elkaar in contact te komen.

De wijze waarop we communiceren is vaak beschuldigend en daardoor destructief. Onze aandacht is gericht op wat fout gaat of wat mankeert aan het gedrag van een ander. We zijn geneigd om te (ver)oordelen, waardoor we afstand en weerstand creëren in plaats van verbinding maken.

Om werkelijk verbinding te maken met onszelf en met de ander dienen we een andere taal te leren. Verbindende communicatie richt zich op de behoeften van de ander en van jouzelf. Je kiest dan een ontwapenende maar doeltreffende taal om te communiceren vanuit de behoeften van beiden om zo een win-win situatie te creëren.

In deze training gaan we uit van de kennis van de grondlegger van geweldloze communicatie, psycholoog Marshall Rosenberg (1935-2015). Je leert om open en empathisch te kunnen luisteren en communiceren. Niet alleen naar en met een naaste collega, maar ook binnen een team, andere afdelingen en natuurlijk tijdens gesprekken met klanten.

Verbindende communicatie staat binnen uw organisatie garant voor harmonie, succesvollere teams, respect van de klant en groei van productiviteit. De samenwerking gaat hierdoor naar een hoger level. Ook nu je veel online contact hebt. Bijkomend voordeel is dat je deze verbindings-skills ook privé zeer effectief kunt inzetten.

De training wordt gegeven door Carole Beelen. Haar zelfontwikkelde trainingen en workshops zijn bedoeld voor (hoog)opgeleide, kritische en analytisch sterke mensen. Auditors, accountants, bestuurders en managers maak zij los van vaste denkpatronen. Zij laat teams beter samenwerken zowel horizontaal, binnen het eigen team, als verticaal, met andere afdelingen. Daarmee bedient zij alle communicatielijnen binnen een organisatie. Daarnaast zorg ik voor verbinding met de externe klant.

Deelname aan deze tweedaagse training kost € 950 en is goed voor 14 PE-uren.

verbindende communicatie.jpg

INSCHRIJVEN

Persoonsgegevens

Factuuradres

PE ROND.png

13 mei en 3 juni

Ik ga akkoord met de voorwaarden

Na inschrijving ontvangt u uw factuur.

Deze dient uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de training voldaan te zijn.

Dank voor de inzending

Er heeft zich een probleem voorgedaan. Zorg dat alle velden zijn ingevuld.

imageedit_5_7782512750.png
bottom of page