top of page

"AI, Onbegrensd potentieel of doodeng?"

Marrakech, 30 oktober t/m 3 november 2024

Klik hier voor de flyer

who-owns-who-the-question-of-ownership-of-aI-over-its-creations.jpg
PE ROND.png

Uit actuele krantenkoppen blijkt dat er druk wordt gespeculeerd over AI en wat er allemaal gaat veranderen wanneer ‘de computer’ de taken van de mens verder gaat overnemen. Maar wat is AI eigenlijk, waar staan we en waar gaan we naartoe? Hoe zorgen we er voor dat AI bijdraagt aan de mensheid? Is singulariteit een issue? Wie wint deze wedloop? Eric Postma en Bas Bosma zullen deze  vragen, en meer, beantwoorden tijdens onze jaarlijkse meerdaagse training.

De kansen van AI zijn dagelijks te zien en over de bedreigingen wordt uitgebreid gespeculeerd. De wereldwijde competitie zorgt ervoor dat de ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen. Er zullen steeds meer professionele tools op de markt komen die een enorme impact zullen hebben op allerlei beroepen, terwijl onwetendheid en speculaties over doemscenario’s zorgen voor angst.

AI-systemen zullen geperfectioneerd worden en toegespitst op allerlei domeinen. Maar we hebben te accepteren dat AI onderdeel is en blijft van onze maatschappij. We zullen ook nadelige effecten ondervinden, dat is altijd bij een nieuwe technologie. Ook de wetgever zal zich gaan roeren. Het is van belang een gebalanceerd beeld te krijgen van alle positieve en negatieve effecten van AI.

Doelstelling

In deze training leer je wat AI is en, ook belangrijk, wat het niet is. Je leert ermee te spelen. De training gaat van techniek tot ethiek, is interactief en biedt ruimte voor vragen en discussie. Er zullen praktijkvoorbeelden en casestudies worden gebruikt om de concepten en principes van AI duidelijk te maken. Na afloop van de training heb je als deelnemer een breder begrip van AI en de bijbehorende ethische vraagstukken. Daardoor ben je beter uitgerust om AI op een verantwoorde en ethische manier toe te passen.

In april stond deze training ook op de rol. De deelnemers hebben hem destijds gewaardeerd met een 8,7 en voorzien van de volgende quotes:

“Een voortreffelijke mix tussen inspanning en ontspanning.”

"Actuele, hoogwaardige training, in een mooie omgeving, met een prettige groep en goed georganiseerd.”

"Fantastische Meerdaagse "AI; Onbegrensd potentieel of doodeng?" met top notch sprekers uit het vakgebied!”

“Je wordt uitgedaagd, verwend en getriggerd en groeit zo samen met je mede cursisten in enkele dagen naar een hoger niveau.”

"Bas en Erik slaagden erin om de enorme potentie en reikwijdte van AI en tegelijk de ontnuchterende waarheid van de beperkingen te schetsen, met een mooie groep mensen op een schitterende locatie. Top!”

Met de feedback van de deelnemers gaan we in de najaarsvariant de puntjes op de "i" zetten en wordt het vast weer een hele mooie training.

eric-postma-700x398_edited_edited_edited.jpg
dr_edited.jpg

De trainerS 

De twee hoogleraren prof.dr. Eric Postma en prof. dr. Bas Bosma zijn onze trainers.

Eric is hoogleraar Artificial Intelligence aan de Universiteit Tilburg. Hij is al zijn hele leven geïnteresseerd in waarneming en patroonherkenning. Via zijn studie psychologie is hij cognitie wetenschappen gaan studeren en uiteindelijk gepromoveerd in AI. Sindsdien houdt hij zich enkel met AI bezig en heeft hij een scherpe en nuchtere kijk op het speelveld ontwikkeld.

 

Bas is jarenlang in het bedrijfsleven actief geweest en heeft in 2016 de overstap gemaakt naar het onderwijs. Inmiddels is hij als hoogleraar Complexe Adaptieve Systemen verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds 2021 is hij daar verbonden aan School of Business en vormt hij de verbindende schakel tussen professionals uit het bedrijfsleven en het onderwijs.

Reis en locatie

De training vindt plaats in Marrakech, één van de vier koningssteden van Marokko. In het programma rondom de training maak je kennis met de Oosterse sferen in de kronkelige steegjes vol met winkeltjes, handwerkplaatsen, eethuisjes èn het levendige el-Fnâ plein met zijn straatartiesten.Cultureel en culinair zullen zal je daar prima aan je trekken komen.

 

We verblijven in Hotel Kenzi Rose Garden gesitueerd in een prachtige groene oase op loopafstand van het oude stadscentrum en de belangrijkste bezienswaardigheden.

 

We vliegen vanaf Amsterdam met Transavia. Heen op woensdag 30 oktober van 15:00 tot 18:50 en terug op zondag 3 november van 11:30 tot 15:25.

Prijs en inschrijving

De prijs van deze training is vastgesteld op € 3.095. Dat is inclusief alle reis- en verblijfkosten vermeld in onderstaande programma en exclusief BTW. Inschrijven kan door middel van een mail aan info@farijs.nl.

De training is goed voor 20 PE-uren, de jaarlijkse studieverplichting van o.a. accountants en registercontrollers.

Inschrijven kan via onderstaand formulier of door middel van een mail aan info@farijs.nl.

 

Programma

Dag 1: woensdag, 30 oktober 2024                                

 • Vliegreis vanaf Amsterdam naar Marrakech met Transavia.

 • Ontvangst op de luchthaven.

 • Transfer naar Marrakech.

 • Check in ‘Hotel Kenzi Rose Garden’.

 • Diner bij 'Le Palace'.                                                                                 

Dag 2: donderdag, 31 oktober 2024

 • Ontbijt in het hotel.

 • Deel 1; Inleiding tot AI en technische grondslagen.De opkomst van machine learning en deep learning met de nadruk op recente ontwikkelingen.

 • Lunch in het hotel.

 • Deel 2; Interactieve experimenten met machine learning. Leer hoe machine learning modellen werken, hoe de data de voorspellingen bepalen (bias) en wat de sterke en zwakke aspecten zijn.

 • Kennismaking met de stad en diner in ‘Le Salama’.

 

Dag 3: vrijdag, 1 november 2024

 • Ontbijt in het hotel.

 • Deel 3; Crash course generatieve modellen. Het ontstaan, de werking en de mogelijkheden en gevaren van generatieve AI. Wat is de invloed op onze samenleving?

 • Lunch in het hotel.

 • Deel 4; De praktische toepasbaarheid van ChatGPT, diffusion models e.d. Aan de slag met ChatGPT, hoe herken je fouten en onderscheidt menselijke van machinale teksten.

 • Grondbeginselen van de Marokkaanse keuken en diner in ‘Dar Lalla Zehra’.

Dag 4: zaterdag, 2 november 2024

 • Ontbijt in het hotel.

 • Deel 5; Toekomstige trends en mogelijkheden en gevaren van AI. Governance en strategie, privacy, algorithmic biases, explainable AI, interpretative en storytelling en wvttk.

 • Lunch in de medina.

 • Middag ter vrije besteding, optioneel fietstocht door de stad.

 • Diner in ‘Jad Mahal’.

 

Dag 5: zondag, 33 oktober 2024

 • Ontbijt in het hotel en check out.

 • Transfer per touringcar naar de luchthaven.

 • Vlucht naar Amsterdam met Transavia.

Direct inschrijven

Inschrijven

Persoonsgegevens

Factuuradres

PE ROND.png

Ik ga akkoord met de voorwaarden

Na inschrijving ontvangt u uw factuur.

Deze dient uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de training voldaan te zijn.

Your content has been submitted

An error occurred. Try again later

imageedit_5_7782512750.png
bottom of page